hur man gör en gummientrématta

En anpassad gummi entrématta kan säga en hel del om vem du är som person. Det är viktigt att göra det både personliga och välkomnande. Gör din egen välkommen matta kan du skapa någon design du vill och lägga till en särskild unik touch för besökare att uppskatta. Följ de enkla stegen nedan för att snabbt och billigt skapa din egen gummientrématta.

Börja med att tvätta och torka mattan så att eventuell smuts eller skräp från taggarna kan tvättas ren. Låt din matta torka helt innan någon Schablon och målning. För att säkerställa fullständig torrhet, lämnar mattan i solen kommer att påskynda processen.

Steg 1 – Tvätta och torka Mat

Hitta en plan yta som ska användas för stenciling din matta och täck den med en trasa eller ark. Använda något som kan skydda din arbetsområdet så att du inte får måla överallt medan du stenciling din matta. Det är lämpligt att använda ett blad som du inte har något emot att få trasslat till, eller bara använda en engångs en.

Steg 2 – Förbered ditt område

Häll en liten mängd av schablonen färg på en pappersplatta. Använd maskeringstejp för att placera schablonen på plats på mattan så att den inte glider överallt.

Steg 3 – måla din Gummimatta

Ta svampen och doppa den i färg. börja försiktigt för att badda svampen på schablonen kontur. Försök att komma in i små fläckar av mattan. Låt området helt torr innan du börjar måla ett annat område av mattan. Om du planerar att göra några olika områden av mattan med samma färg och design, försiktigt lyfta schablonen upp och flytta den.

Steg 4 – Låt dina Mat Dry

Om någon färg läcker utanför anslutning till stencil, torka helt enkelt bort färgen med en fuktig trasa eller bomullstuss.

Steg 5 – Spraya Mat

Det är bäst att låta din gummimatta torka ett par timmar, gärna över natten, för att säkerställa att den är helt torr. När mattan är torr hela vägen, lämna den i ett väl ventilerat rum eller utanför på veranda innan den skyddande spray på det.

Slutligen, spraya din matta med en skyddande sprej, såsom polyuretan eller något annat skyddande spray. Lämna din gummimatta för att torka helt, vilket kan ta upp till flera timmar. Kontrollera om torrhet, sedan upprepa sprutning. Sprayen kommer att bidra till att hålla din matta ser nya längre och kommer att skydda den från slitage samt andra faktorer som kan skada stenciling.

Slutligen, när din matta är torr, placera den framför din entré för att välkomna besökare.