hur man gör en flygel lock

Skydda köpet av din flygel och förhindra repor och fläckar med hjälp av en flygel lock. Snarare än att spendera pengar på denna enkla tygstycke, följ stegen nedan för att skapa din egen.

En flygel är ganska stor, och formen är unikt och ovanligt, vilket gör att skapa en flygel täcker ett intressant projekt. Mätningarna längs varje kurva av flygeln är inte förnuftigt. Tricket är att tänka på flygel som en låda. Den har områden som är bredare än andra. Mät längd, från den längsta delen av piano till slutet. Bestämma bredden genom att starta på det bredaste området och dra måttbandet tvärs. Du måste också höjden på piano, från toppen av pianot till golvet.

Steg 1 – Ta Mätningar

Välj ett tyg som är lätt att arbeta med, som en som har lite av sträckan till det. Kraftigt tyg, som denim eller bomull anka, är svårt att arbeta med och kan lätt gå sönder nålar medan du syr. Också få tillräckligt muslin för att passa dina mått.

Steg 2 – Köp Tyg

Använd de mätningar som du tog i steg 1 för att skära muslin. Se till toppen av flygel är stängd liksom tangentbordet och sedan drapera muslin ovanpå det. Se till att det inte finns några veck eller rynkor, och sedan använda tyget pennan för att spåra dimensionerna hos toppen. Nu, spåra sidorna av piano, bryta ut i tre delar. Slutligen samla muslin för att passa formen på tangentbordet och dra linjerna som även kommer att omfatta framsidan av pianot. Ta muslin, och skär varje bit av muslin, men lämnar full längd intakt. Skär bort klaviatursektionen i 3 stycken som gör det upp som liknar en enkel steg.

Steg 3 – Gör Mall

Placera tyget du använder sidan nedåt, och placera varje bit av muslin mallen ovanpå det. Spåra bitar, och sedan klippa ut dem. På sidostyckena, vik den nedre kanten i 5/8 tum, stift den och sedan sy den för att skapa en fåll. Nåla de andra bitarna, och sy ihop dem. Vik sidorna mot mitten, och fästa dem tillsammans och sy. Nåla och sy ihop klaviatursektionen, och sedan fästa det till centrum och sy på plats för att avsluta flygel locket. Vrid locket inifrån och ut, och skjut den över flygeln.

Steg 4 – Sy Piano Cover