hur man gör en enkel läderbälte

Gör din egen läderbälte är lätt om du har rätt verktyg. Processen kan göras på mindre än en timme när du får kläm på det och personalisering möjligheter är oändliga! Vi fick en chans att göra vår egen läderbälte på Craftsman MAKEcation med Will Lisak, som specialiserat sig på traditionell och mycket detaljerade läder.

Slösa inte överskottet läder från detta projekt! Vi använde vår överskott för att göra en liten manschett att bära.

ämnen

Steg 1 – Storlek bältet

Ungefär mäta en tum in från kanten av läder band och vik den över. Använd din kulhammare att göra vikningen permanent.

Ta din remsa av läder och lägga den runt höfterna på det bredaste stället. Gör en lätt märket med din syl. Mät 6 inches ut och använda dina sax eller brukskniv att skära bort överskottet läder. Detta kommer att ge dig ger dig plats för spännet och för att lägga in extra hål om du vill ha en lösare passform senare.

Alternativt kan du använda ett befintligt bälte som passar bra för att hitta den längd du vill ha.

Om du vill ha en böjd ände tips till bältet, nu är det dags. Använd en vass mattkniv för att skära önskad form. Tryck inte för hårt, utan spåra din form och gradvis skära genom läder så att du håller en jämn linje.

Steg två – jämna ut kanterna

Använd en kant beveler att skapa mer rundade, mjukare kanter längs bältet. Placera beveler i 45 graders vinkel, du kan vila en sida mot bordet för att stabilisera dina rörelser. Använd långa, fast rörelse och styr beveler längs längden av läder. Sikta på långa remsor så att kanten känns konsekvent och smidig. Upprepa på alla sidor av läder.

En X-Acto kniv kan också användas om du inte har en kant beveler, men det kommer att bli svårare att få konsekvent säkert. Vissa människor också sand kanterna som ett alternativ till beveler.

Steg 3 – skapa utrymme för Buckle

Mät upp en halv tum varje sätt från vecket du skapade tidigare och markera båda ändarna med din syl. Mät upp en tum från varje av dessa och göra ett annat varumärke. Använda din hålslag, skapa ett hål vid varje markering.

Om du använder en roterande hål, fungerar det liknar en vanligt papper hål. Traditionella driv slag kräver en hammare. Rada upp hål och starkt hammare ner som du skulle en spik tills det är helt skära igenom lädret.

Använd din mattkniv för att ansluta de två centrumhålen, vilket skapar en lång rektangel form.

Steg 4 – Punch Out några hål

Hitta märket du gjorde när du mätte längden kommer detta att vara din centrumhålet vid åtdragning din färdiga bältet. Använd din syl för att markera placeringen av dina andra hål på vardera sidan av den ursprungliga märket för att göra bältet stramare eller lösare. Mängden och avståndet mellan varje är upp till dig, men traditionellt finns sex hål fördelade en tum ifrån varandra.

Använd din hålslag att skära igenom vid varje markering.

Steg 5 – Sätt ditt Buckle

Sätt din bältesspänne igenom den långa rektangulära hålet du gjort tidigare. Bältet ska lindas runt spännet centrum bar så utsprånget sticker ut. Se till utsprånget kan enkelt flytta runt och vilar mot ramen. Om inte, justera hålet genom att skära det bredare eller längre.

Rada upp de två andra hålen och placera en nit genom dem. Du kan möta niten åt båda hållen beroende på det utseende du vill. Vi valde att placera backend upp för att visa upp glansen från hamra det.

Om nit är mycket lång, skär bort överflödig efter att placera den genom bälteshålen. Kanten ska inte ligga an mot metall, men bör ha en liten topp gräva ut.

Använd din kulhammare att mosa toppen ner så det planar ut och skapar en kant som håller fast den till den andra metallen. Arbetet med niten, hamrar på en diagonal i en cirkelrörelse för att forma den till en svamp form. Avsluta det med en avgörande träff på mitten och du är klar!

Tillval – finslipa

Innan du lägger på spännet, kan du använda en fläck, balsam, eller balsam för bandet att få det utseende du vill. Om din läder är helt obehandlad, kommer du vill behandla den för att hålla den från färgning av vattenkontakt. Se till att följa den specifika produkten anvisningar, men vara beredd att få lite rörigt och har trasor till hands. Du vill använda jämna slag för att låta produkten penetrera läder jämnt.

Olika typer av läder vax kan också hjälpa till att hålla alla frays på plats. Detta kan appliceras efter de produkter som anges ovan för att avsluta din nya tillbehöret.