hur man gör en elgitarr fall

Du kommer på väg att göra musik och du behöver en elgitarr fallet. Beroende på kvaliteten du föredrar, kan du betala så mycket för ett fall som du gjorde för instrumentet. Så varför köpa en elgitarr fallet när du kan bygga en själv? Låter som en invecklad träbearbetning jobb, men med tålamod och uppmärksamhet på detaljer, kan du göra det. Med detta sagt, kommer det också att spara en hel del av dina surt förvärvade pengar.

Planering är nyckeln till ett framgångsrikt projekt så det är mycket viktigt att du gör mätningar av din gitarr innan du börjar. Se till att de är helt rätt. Bestämma längden från basen av kroppen till spetsen av halsen och vidden vid gitarren bredaste punkt. mäta också djupet av gitarren från ytan av strängarna till botten av kroppen. Planer på att bygga fallet rektangulära omkring två inches större på alla sidor än gitarren och om en tum djupare.

Steg 1 – Att mäta instrumentet

Med en cirkelsåg, trimma plywood till rätt storlek för toppen och botten av höljet, tillsammans med fyra kanter. Rippa en halv tum från varje kant lappar för att använda i uppbyggandet av ett lock för ärendet. Du kommer att sluta med 10 bitar av trä helt och hållet.

Steg 2 – Kapning av Design

Nu kommer den verkliga byggnadsdelen. Kör en sträng av lim längs kanten på varje del av trä och använda dyckerten spikpistolen för att sätta samman toppen och botten. Skär tyget tyget i 2 rektanglar som lindas runt lådan och över innerkanten. Spraya den bakre sidan av varje bit tyg och försiktigt svepa fallet och lock med tyget. Arbeta långsamt från en ände till den andra, att trycka ut eventuella luftbubblor eller rynkor. Noggrant stoppa hörnen och trimma insidan kanterna.

Steg 3 – Konstruera Box

Med brukskniv, trimma formen av gitarren från mitten av frigolit formen. Ta bort inner och skär kanterna så att skum bildas passar in i fallet. Löst täcka den med filt och limma fast den på undersidan av elgitarr fallet. Innan limmet firmor, jämna filten in i den bild av gitarr på väskans botten.

Steg 4 – Lägga till skum bildas

Fäst de åtta hörnstycken på alla kanter i fallet med små skruvar. Fäst locket placera gångjärn i centrum och 3 inches från varje ände av fallet. Tillsätt 3 spärrarna på locket och kroppen av ärendet, och placera handtaget i mitten av den nedre halvan av fallet. Du är redo att resa. Montera instrumentet i den nya elgitarr fallet och du är redo att gå.

Steg 5 – Installera maskinvaran