hur man gör en catch and release råttfälla

Det kan vara ganska överraskande att finna att du har en råtta angrepp i ditt hem och att du är i behov av en råttfälla. Tecknen på gnagare inkluderar slet matpåsar och gnagare droppings.For många människor, är den första instinkt att köpa en produkt som kommer att döda oönskade skadedjur. Men att behöva göra sig av med det döda djuret eller lokalisera en som har börjat brytas ned är inte nödvändigtvis den bästa lösningen på problemet. Du kan ta hand om din gnagare problem på egen hand, genom att bygga din egen råttfälla hemma.

Den här artikeln förklarar hur man gör en fälla som fångar råttan utan att skada det, då gör det möjligt att på ett säkert sätt släppas. Du kommer att behöva några hushållsartiklar för att bygga den.

Steg 1-Förbereda flaska

Använd din sax för att klippa bort toppen av plastflaska. Se till att du använder en 2L flaska. Skär flaskan överst indrag. Arbeta med den del du skär, använd sax för att klippa ett hål nära öppningen till flaskan. Vara säker på det nya hålet är tillräckligt stor för en råtta. Vänd arb över och placera den upp och ner på flaskan. Säkra de skurna kanterna med din tejp.

Steg 2-säkra flaskan till kartong

Använd din tejp för att fästa i botten av flaskan till kartong. Styrelsen kommer att ge stöd för flaskan och hindra den från att falla över. Placera några större stenar på kartongen för att hålla den på plats.

Steg 3-Ställa in Trap

Bryt en del av din ost i mindre bitar. Sätta oststyckena i hålet i flaskan. Detta kommer att locka råttan i flaskan. Leta efter områden i ditt hem där den mest bevis på dina gnagare problem återfinns. Placera catch and release fälla i en plats i närheten. Se till att den är placerad på rätt sätt och säkert utan möjlighet att det faller över och låta råttan att fly. Om det behövs, bygga mer än en fälla och ställa dem alla i hela ditt hem. Var noga med att hålla fällor på en plats som är utom räckhåll för några barn eller husdjur.

Steg 4-Releasing Råttans

Var noga med att kontrollera din fälla på en regelbunden basis. När du har fångat din råtta, måste du kassera den på rätt sätt. Placera råttan, inuti flaskan, i en liten bur behållare. Använd arbetshandskar för att göra detta, för att skydda dig mot eventuella skador. Ta råtta till en öppen plats, en bra bit bort från ditt hem eller andra hem. Öppna buren och låta råttan att komma bort fritt.