hur man gör en brandsäker isolering wrap

Installera en brandsäker isolering wrap i skorstenen förbättrar säker borttagning av förbränningsprodukter från den öppna spisen och även förhindrar brandfara i hemmet. Det finns olika typer av eldstäder som omfattar öppen eld, slutna spisar eller fasta gas bränder rökkanal effekt. Den typ av isolering som används påverkar hur rökgaser hålls varmt i skorstenen. Detta har en effekt på hur väl energi bevaras i systemet. Tegel liners kan tjäna som en brandsäker isolering wrap. De är prisvärda, effektiva och hållbara. Enkla sådana kan lätt göras hemma.

Använd skyffel för att ösa kvalitet lerjord från trädgården. Tänk på att lera känns hal, klibbig och oljig. Det är lämpligt att gräva några centimeter i marken för att få bra kvalitet lera.

Steg 1 – Montera nödvändiga materiella

En annan idé är att köpa färdig att använda eldfast lera. Få ca 5 kg lerjord genom att erhålla 2,5 kg eldfast lera och 2,5 kg grogg. Köp sågspån samt.

Steg 2 – Förbered Clay

Skaffa en ledad tidigare. Detta kan göras från platt mjukt stål. Mät den för att bilda en 40 mm med 80 mm gångjärn tidigare, kommer detta att bilda 180 med 90 av 40 kubik tegel.

Steg 3 – Förbered Bricks

Förbered 2,5 kg eldfast lera och 2,5 kg grogg genom att blanda den med 50% av denna volym av sågspån. Lägga till en liten mängd vatten i taget och blanda materialen ordentligt. Låt den torka helt för att få en konsistens som liknar härdat gjutsand.

Steg 4 – Cut Out Bricks

Få torr lera blandningen och avlägsna stora och medelstora partiklar, sand, kutterspån eller bitar. Använd en sandsikt att få bästa resultat. Placera blandningen på en skottkärra och tillsätta små mängder av vatten och fortsätta arbeta blandningen med användning av en spade. Tillsätt vatten tills degen är mjuk och smidig, knåda den för att ta bort överskottsluft.

Steg 5 – ugnstorr Bricks

Använd stål gångjärn tidigare att göra ännu stora tegelstenar. Knåda en tillräcklig mängd färsk kulle av lera och för på det gångjärnsförsedda förra genom blandningen. Använd en trubbig kniv för att skära överskott lera från båda sidor av den ledade tidigare.

Placera kubikformade tegelstenar på en ren, sval och torr yta. Upprepa processen tills tillräckligt många tegelstenar har gjorts. Låt dem torka i ca 24 timmar för att säkerställa vattenförlust.

Värm tegel ugnen och försiktigt placera torra bitar att passa in bekvämt i det tillgängliga utrymmet. Se till att inte överlappa eller sätta in alltför många bitar. Avfyra tegel upp till 1200 grader C.

Låt tegelstenar i ugnen i ca 3 timmar, låt den torka innan du tar bort och lägga dem på en ren yta. Håll utkik efter välformade tegel och skilja dem från trasiga eller skadade bitar. Dessa kan installeras som en isolering wrap i skorstenen.