hur man gör en billig badtunna täcka

Utomhus underhållning är mer spännande med badtunnor att använda året runt och med badtunnor tillverkade av en mängd olika material, kan du göra en billig badtunna täcka som inte behöver se billigt.

Titta på vilken typ av badtunna som har installerats i ditt hem och skilja mellan en hård eller mjuk badtunna täcka. Det är inte praktiskt eller estetiskt att sätta en trälock på en mjuk, glasfiber badtunna som kommer att spännet under tyngden.

Steg 1: Välj Material

En mjukt omslag kan göras för en badtunna, men det kanske inte ser bra ut. En mjukt omslag kan rullas upp och lagras och kan göras från skum eller vinyl, men utomhus element är inte snäll mot dessa luckor som de bär snabbt. Skummet kan utveckla hål som låter vatten i badkaret och orsakar fler läckor. Mjukare material kan försvinna från solen och har hög desinfektionsmedel nivåer, men de är billiga och lätta att göra.

Steg 2: Mät Area

En tonneau täcka är ett hårt skal lock vilket gör det tyngre, klumpigare och dyrare att göra. Materialet kommer att kosta mer och utformning kommer att behöva tillhandahålla ett gångjärn i mitten för att använda en del av badkaret. Om du vill vara miljövänliga, håller en sol badtunna täcka vattnet rent och varmt. Undersök material som isolerar barrel utan att påverka el konto.

Steg 3: Skär Material

Mät område av barrel badtunnor finns i tyst ett antal former nu. Mät ytan i enlighet med formen och utformningen av badkaret. Se till att kontrollera storleken på öppningen som detta kommer att hjälpa dig att skära vinyl och trä därefter.

Steg 4: Applicera lim

Också utforma, om du vill att innesluta hela badkar eller inte. Om du bor i ett blåsigt område, är det bäst att täcka mer än toppen av badkaret. Om tunnan sällan används är det bäst att ha en ljus, liten lock. Skalet av spa kan antingen bilda en läpp över den övre kanten av skåpet eller slutet på en skena av trä som sticker ut från läppen av skalet. Ju större locket, desto tyngre blir det att röra sig och ta bort.

Steg 5: Skär Vinyl

Nu beroende på formen av badkaret, rita mönster på plywood eller plast för att täcka de bästa måtten på tunnan. Planera detta steg noggrant för att förhindra materialspill eller fel i mätningen. Det är bättre att skära material för stor eftersom den alltid kan omformas.

Steg 6: Klistra Vinyl

Steg 7: Anslut Hot Tub Cover

Nu, skär plywood i exakt två lika stora delar. Dessutom skär skumisolering i två delar som också storleken på redan skära plywood.

Applicera lim för att hålla isoleringen med plywood.

Nu kommer du att behöva skära vinyl i storlek som är 1 1/2 inches större än storleken på två bitar av plywood. Nästa, är en annan remsa av vinyl också som skall skäras, som är 3 inches större i storlek, så att för att täcka kanterna. Du kan behöva mer än fyra band för att göra detta.

Därefter låg och vik vinyl (3 tum ettor) under liksom över plywoodbitar. Se till att den högra sidan av remsan är ute.

Nu, lim och överlappar de bitar av plywood runt varje del av badkaret.

Dessutom, för att lim fästa vinyl (6 tum en) för att täcka så att den kan hålla samman de två halvorna. Nu, limma remsorna som finns på utsidorna och se till att du lämnar en extra tum på varje halva av remsan.

Antingen använda viktade klipp eller krokar för materialet att stanna på toppen av tunnan eller använd en plastbandet för att hålla vinden ut och varmare temperaturen inuti. Tyngre, badtunna täcker kräver skruvar. Det kan vara lätt att fästa billig badtunna täcka under läppen av skalet eftersom det kommer att hålla elementen ur badkaret.

Visa upp din hemgjorda badtunna täcka som skyddar din badtunna från sol, regn och vind när du bjuder in gäster över att dra i rent, varmt vatten.