hur man gör en bekymrad ekbord

En gammal nödställda ekbord, så udda som det kan verka, kan vara värd mer än vissa nyare tabeller, helt enkelt eftersom det har en blick av ålder. Många besökare till antikaffärer och varvet försäljning söker äldre möbler. Vissa vill sälja dem vidare till antikhandlare, medan andra helt enkelt vilja dem för sina egna hem. Om du har en gammal ek bord och vill ge det mer personlighet, kan du överväga en used look. Här är hur

Skala tabellen ner till rent trä, med hjälp av färgborttagningsmedel. Applicera färgborttagnings till ytan av bordet, inklusive dess ben och extra blad. Var noga med att bära plasthandskar. Ge färgborttagningsmedel 15 minuter för att upplösa någon lack eller färg på den. Ta bort färgborttagningsmedel, med hjälp av en skrapa. Om lack, tätningsmedel, eller färg kvar någonstans på kan, återanvända färgborttagningsmedel. Använd en fuktad svamp för att avlägsna färgborttagningsmedel i sprickor eller platser på bordet du inte kan nå med skrapan.

Steg 1 – Skala bort allt färg och lack

Använda en fin kvalitet av stålull, eller för att ta bort områden av ytan som kan vara grov. Stålull fungerar bättre än sandpapper där det finns rester av färgborttagningsmedel kvar på bordets yta. För att ta bort överblivna platser där lack eller måla fortfarande använder sandpapper.

Steg 2 – Slätbordsytan

För att ge din bordsytan en used look, slå den med en kedja som har länkar tunga nog att göra bucklor i bordsytan. Överdriv inte bucklor. Alltför många kommer att göra Stressn verkar onaturligt. Skapa hål som liknar mask hål genom att hugga bordsytan med en ishacka. Här, återigen, inte överdriva hålen. Både masken hål och bucklor bör göras slumpmässigt utan något mönster.

Steg 3 – Skapa textur

Du hittar, efter att ha slagit och stickande tabellen, att små åsar kommer att göras av kedjan och ishacka eftersom de träffar ytan. De kommer att behöva jämnas ut genom slipning. När du är klar slipning, använd en fuktig trasa för att avlägsna slipdamm och skräp. Sedan ge bordet ett par minuter för att torka helt.

Steg 4 – Sand Distress Ojämnheter

Använd en torr trasa för att tillämpa fläcken. Gör små områden, en i taget, snabbt torka bort överflödig färg att undvika blotching eller bets uppbyggd. Som du använder fläcken, gnid in den i träets ådring, försiktigt så att inte lämna överskott fläck som kan mörkna. Tabellen kommer att ha en äldre utseende om du torka av mer fläck på hörn och kanter där äldre tabeller är naturligtvis mer slitna.

Steg 5 – Tillämpa Stain

När fläcken har torkat, tillämpa en satin sealer att ge ditt bord en naturlig finish, men en som kommer att skydda den från vattenstämplar och fläckar.

Steg 6 – Lägg på en Sealer