hur man gör en båttrailer

Att göra en båttrailer för en liten båt är en enkel och lätt byggprojekt. Jon båtar och andra liknande små båtar, är väl kända för sin användning i andjakt och fiske. Stabil och lätt, kan de lanseras enkelt och kan åter trailered utan en lansering ramp. Att bygga din egen båt trailer för en sådan båt kan spara lite pengar.

Mät bredden och längden på din båt. Tillsätt 4 fot till båtens längd, som kommer att vara färdiga längden på din nya trailern. Din galvaniserade rör måste kapas till denna längd, eftersom det kommer att utgöra ryggraden i trailern.

Material och förnödenheter som behövs

Klipp 2 bitar av förzinkad slangen till samma bredd som monteringsdynorna av axeln kit. Dessa delar kommer att användas som tvärbalkar för att fördela vikten av båten på trailer. Montera dessa rör på uppsidan av stabilitetsröret, med galvaniserade U-banden. Placera den bakre tvärbalk ca 2 fot från den bakre änden av släpvagnen, och placera den främre tvärbalk ca två fot framför den bakre tvärbalk.

Steg 1 – Komma igång

Klipp 2 2 ½- meters bitar av rör för att stödja de crossbeams. Dessa bör vara parallell med och i nivå med mitten trålen av båten släpvagn. Fäst höger och vänster galvaniserade rör vid båda ändarna till varje tvärbalk, och axelfästen i mitten. Använd en borr för att göra de nödvändiga hål att skruva dessa bitar på plats.

Steg 2 – tvärbalkar

Fäst dessa sammansatta delar av båttrailer till centrum strålen med 2 U-bultar på varje tvärbalk. U-bultar ska placeras med trådar nedåt. De två 2×4 dubbar bör nu vara monterad på de tvärbjälkar, med användning av galvaniserat stål U-fästen. Dessa bör installeras på ett sådant sätt att de är i stånd att svänga något, för att överensstämma med båtens botten. Utrymme reglarna så att de är belägna ca 6-inches till insidan av den plats där varje sida av båten kommer att vila ovanför dem. Täck bultarna med inomhus-utomhus mattan, för att skydda båtens finish, och underlätta vid lastning och lossning av båten genom att göra det glider lättare.

Steg 3 – Support

Fäst nav för axlar, som är säker på att packa både lagren och nav med fett. Fäst hjul, skärpning klackar.

Steg 4 – Sätt Frame

Fäst hitch säkert till den främre änden av mittbalken. Installera ljus kit vid den bakre änden av släpvagnen, och köra trådarna genom rör till fronten. Montera vinschen, med användning av en 1-fot bit fyrkantrör vid båtens trailerns främre ände. Fäst en liten bit av mattan-omfattas trä till fronten, som ett stopp. Slutligen, installera tie-down krokar längs ramen, för att ordentligt fästa båten till din båttrailer.

Steg 5 – Hjul

Steg 6 – Efterbehandling