hur man gör en allt nautral schampo

All-naturliga schampo är mycket efterfrågad. Ett överflöd av kemikalier i kommersiella schampon har fått många att söka hälsosammare alternativ. Du också kan styra de konstgjorda kemikalier i schampo. Gör din egen helt naturliga schampo kräver mer ansträngning än att plocka upp en flaska schampo från en livsmedelsbutik hylla, men extra ansträngning resulterar i tillfredsställelse att veta att du vidtar åtgärder för att skydda din hälsa och ditt hår.

Häll alla oljor-utom pepparmynta eterisk olja-i den långsamma spis. Slå på den långsamma spis och placera den på den högsta inställningen.

Steg 1: Lägg Oljor till lerkruka-pot

Sätt på dig handskar och skyddsglasögon. Eftersom du kommer att arbeta med lut, är detta steg nödvändigt. Lut är frätande och kan bränna huden. Håll barn ut ur området.

Steg 2: Ta Säkerhetsåtgärder

För ventilation, placera skål under rinnande köksfläkt, eller göra det utanför. Häll åtta uns av vatten i din skål. Långsamt till lut och rör om tills det löser sig. I storleksordningen av detta steg är avgörande. Häll inte vatten i lut, eftersom det kan orsaka en våldsam reaktion och spill. Tillsätt alltid lut till vatten inte vattnet till lut.

Steg 3: Blanda vatten och Lye

Häll lut lösning i oljorna i den långsamma spis. Använda en stavmixer för att blanda blandningen. Fortsätt att blanda tills blandningen tjocknar till samstämmigheten rinnande pudding. Denna punkt kallas spår. När blandningen har nått spår, kan du stoppa blandning. Låt blandningen koka tills den blir tjock men inte stel. Använd sked för att ta ett prov av tvål. Placera den på en tallrik. Om det stelnar när den svalnar, är tvålen klar. Om det är fortfarande rinnande, låt den koka längre. Tillagningstemperaturen av din lerkruka-potten kommer att avgöra hur lång tid tvålen måste laga mat. Notera krävs tid och spela in den för framtida bruk.

Steg 4: Lägg Lye lösning på oljor

När tvålen är klar, stäng av lerkruka-potten. Rör om tvålen att uppmuntra kylning. Använd godis termometer för att kontrollera temperaturen. När temperaturen är under 153 grader, den punkt där pepparmynta eterisk olja kommer inte att bränna bort, tillsätt pepparmynta eterisk olja till tvålen. Rör om kraftigt för att införliva det väl.

Steg 5: Lägg till eterisk olja

Smörj tvål formar eller muffin burkar lätt med olivolja. Häll några droppar i varje form, och använda fingrarna för att belägga hela ytan. Häll tvålblandningen i formarna. Försök att göra detta snabbt eftersom tvålen kommer att stelna när den har svalnat. När formarna är fyllda, skaka dem fram och tillbaka för att frigöra eventuella luftbubblor fastnar i tvålen. Låt tvålen sitta minst 24 timmar innan du använder den.

Steg 6: Mold Tvål

Steg 7: Grate Soap

Riv fyra uns av tvål med hjälp av ett rivjärn. Om du riva det fint, kommer processen att gå snabbare.

Koka 12 uns vatten i en kastrull. Tillsätt riven tvål, och rör om tills tvålen har lösts upp i vattnet.

Tillsätt glycerin till den upplösta tvållösning och rör om ordentligt.

Blanda 10 droppar eterisk pepparmyntsolja i tvållösning. Det ger schampot en trevlig doft och hjälper till att förhindra bakterietillväxt. För säkerhets skull, förvara schampo i kylskåp mellan användningsområden. Det bör hålla i två veckor. Gör mer om det behövs.

Den svåraste delen av att göra din egen schampo gör tvål, men när du har tränat, är det mycket lättare. Om du föredrar ett schampo bar, stannar vid steg sex, men om du föredrar flytande schampo, följ alla 10 steg. Köp ekologiskt Kastilien tvål och börja med steg sju om du har ont om tid. Det är allt som behövs för att göra din egen helt naturliga schampo.

Steg 8: Lös Tvål

Steg 9: Lägg glycerin

Steg 10: Lägg eterisk olja