hur man gör en akryl skugga box

Akryl skugga lådor är ett bra sätt att visa en scen eller en grupp av favoritsaker. Shadow rutor kan du visa flerdimensionella objekt som vanliga klipp inte kan rymma. Rutan skugga kan du hålla dina objekt rena från fukt och damm. En akryl skugga box är bra sätt att visa objekt i ett modernt sätt, eftersom objekten kommer att verka som de är flytande på grund av klar akryl.

Klipp din akryl ark med en skärande såg att få 2 bitar för toppen och botten av din skugga box. Gör bitarna så länge du vill att bredden på din skugga box. Använda fin grus sandpapper, sand kanter dessa bitar.

Steg 1 – Skär din övre och nedre Pieces

Klipp 2 sidor för din skugga box. Längden på dessa bitar avgörs av hur lång du vill att din skugga rutan för att vara. Sand kanterna.

Steg två – Cut dina sidostycken

Klipp främre och bakre stycken för din skugga box. Storlekarna på dessa bitar bestäms av längden och bredden av dina andra bitar. Sand kanterna.

Steg 3 – Klipp din fram- och bakst

Placera toppstycket platt på en arbetsyta. Flytta en av dina sidor att vara vinkelrät mot den vänstra kanten av överdelen. Applicera akryl lim för att sammanfoga de 2 bitar. Applicera tejpremsor som sträcker sig båda delarna för att hålla ihop dem medan limmet torkar. Flytta den andra sidostycke till en vinkelrät position på den högra kanten av överstycket. Gå med bitarna tillsammans med lim och fäst med tejp. Placera bottenstycket vinkelrätt mot de öppna kanterna av sidostyckena. Limma och fäst med tejp.

Steg 3 – Gå upptill och nedtill och sidostycken tillsammans

Placera en bit föremål i varje skugga box hörn för att bibehålla vinkelräta vinklar medan limmet torkar. Låta limmet torka under 48 timmar.

Steg 4 – Säkra bitar och låt torka

Ta bort de fyrkantiga föremål. Applicera akryl lim runt de exponerade kanterna av din skugga box. Rada upp bakstycket och tryck i limmet. Se till att alla kanter är i linje och det finns ingen överlappning. Låt limmet torka.

Steg 5 – Fäst bakstycket

Steg 6 – Fyll din skugga Box

Ordna de objekt du vill inkludera i din skugga box, och se till att fästa dem till bakstycket med ett bindemedel.

Placera skugga box så att baksidan vilar mot arbetsytan. Limma runt de exponerade kanterna av din skugga box. Rada upp framstycket och tryck i limmet. Se till att alla kanter är i linje och det finns ingen överlappning. Låt limmet torka. Din skugga box är klar!

Steg 7 – Avsluta din skugga Box