hur man gör ekologisk fisk emulsion för din trädgård

Kathy tjänstgjorde som programdirektör för Gateway Greening i Missouri. Kathy har designat och utvecklat över 100 nationellt erkända gemenskap trädgårdsprogram för skolor och volontärer i hela landet. För närvarande är hon intresse utgivaren av Talbot Spy, som omfattar lokala nyheter på Eastern Shore.

Hemlagad ekologisk fisk emulsion är bra för din trädgård eftersom det är billigt, har många näringsämnen och innehåller aeroba bakterier som är viktiga för sjukdomskontroll och jord hälsa. Det är en kraftfull jordbruks gödselmedel hög i organiskt kväve och löslig fosfor och kalium, vilket gynnar en foiliar foder. Det är billigt, har många näringsämnen och innehåller aeroba bakterier som är viktiga för sjukdomskontroll och jord hälsa. När du gör din egen fisk emulsion, kan du även styra spårämnen tillsätts och tillväxten av mikrober för att passa behoven hos dina växter.

Steg 1 – Förbered fisken Blandning

TIPS: Vår expert trädgårds rådgivare, Kathy Bosin tillägger: “Fish klipp, räkor och krabba skal kan säkert läggas till din komposthög direkt Var noga med att gräva dem djupt inne aktiva compoststapel att hålla vilda djur ut..”

Steg 2 – Rör det upp

Först fyller hinken till hälften med “bruna”. Lägg fisken och melass, och sedan blanda samman ingredienserna. De bruna hjälper till att kontrollera den offensiva lukten samtidigt absorbera något organiskt kväve så att det inte avdunstar. Melass är viktigt eftersom det inte bara hjälper till att kontrollera lukten, men det bygger också upp nyttiga mikrober i skumt blandningen för att påskynda nedbrytningen.

Steg 3 – kompostera din Emulsion

Försegla din hink med tättslutande lock. Stängning upp skopan och försegling det tjänar till att kontrollera den miljö i vilken de mikrober kommer att växa.

Om du använder konserverad fisk, låt det bryts ned separat i en annan behållare med några bra jord och färdiga komposten innan du använder den med brunt och melass. Detta säkerställer att konserveringsmedel inte döda eller skada någon av de goda mikrober du försöker få i din pasta. Dessa kemikalier kan också skada din komposthög om sätta dit innan de får bryta ner.

Varje dag eller två, ta locket av din hink och rör blandningen. Detta sätter luft i emulsionen för bättre mikrobiell tillväxt och nedbrytning. Låt pastan röta under minst en till två veckor.

Om du vill att härma surhet och lägga spårämnen som finns i kommersiella fisk emulsioner, kan du lägga äppelcidervinäger. Om du vill lägga till extra magnesium och sulfer, Epsom salter. Antingen ingrediens är acceptabelt, och båda lämnar nyttiga spårämnen i din emulsion. Färska studier visar också att unsulfured melass eller torra pulveriserade melass är bäst för mikrobiell tillväxt i kompost te bryggning. Som ett resultat, om du planerar att göra en kompost te, kan unsulfured eller torra pulveriserade melass vara till nytta för dig.

Nu kan du säkert lägga din fisk pasta till varma komposthögen eller till dina favorit kompost te recept.