hur man gör egna vägg stenciler

Om du vill anpassa väggarna i ett av dina rum, vägg stenciler är ett stort projekt. Med schabloner, måla komplexa mönster blir mycket enkel, särskilt om du vill måla samma mönster flera gånger. Däremot behöver du inte vill ta några risker med väggarna i ditt hem, så att de bästa schabloner finns på första försöket är mycket viktigt. Vad som följer bör hjälpa dig att undvika nybörjare misstag och lämnar dig med en stor kvalitet stencil som du kan använda själv.

Välj en bild som du vill stencil på din vägg. Det finns många källor, både offline och online, av bilder. Alternativt kan du vill rita ditt eget. Vad du än gör, hålla sig till bilder som bara två färger och innehåller ett minimalt antal områden helt omgiven av den färg du kommer att måla.

Steg 1 – Plocka en bild

Det finns många sätt att göra en vägg stencil, och din exakta metod varierar beroende på dina individuella behov och planer. Det finns dock några grundläggande material som du behöver för att använda, som du kan ändra baserat på dina inställningar.

Steg 2 – Plocka Material

Först måste du ett material för att göra i en stencil. Tunna plastark av något slag fungerar mycket bra. Du kan gå till ett tryckeri och köpa OH-ark, eller till hantverk butik och köpa plastskivor som skrivare är dimensionerade. Detta är en bra idé om du har valt en bild som du kan skriva ut från en dator. Emellertid är de begränsade i storlek. Om du planerar att frihand rita eller använda en komplicerad metod för att överföra en bild, kanske du vill köpa en större plastark från en specialitet återförsäljare.

Steg 3 – överföra bilden

Du kommer också att behöva spraylim och en mattkniv, som du kan få på hantverk butik också.

Steg 4 – Skapa schablonen

Om du har en bild på din dator, kan du skriva ut direkt på en overheadprojektor ark eller en liten plastskiva. Om du har en papperskopia, kan du göra samma sak med en kopieringsmaskin. Alternativt, om du planerar att använda en stor stencil, kan du antingen spåra eller rita för hand med en penna.

Steg 5 – Använda schablonen

Nu är det dags att skära ut schablonen. Ställ in plastbit ner platt på arbetsytan. Det bästa arbetsytan är ett träbord som du inte har något emot att repa upp, men en plan yta som kan överleva några nedskärningar är bra.

Använd din mattkniv för att skära ut de områden du kommer att måla. Ta din tid, och vara noga med att spara alla flytande bitar som omges av färg som du inte vill att måla.

Om du inte är förtrogen i dina förmågor med en mattkniv, göra några övnings nedskärningar i en skrot område av plast.

Använd spray lim för att fästa stencilen till din vägg, inklusive eventuella flytande bitar. Nu kan du måla.