hur man gör egna rullgardiner

Att göra din egen rullgardiner, särskilt enkla sådana, är inte så svårt, men förutom de nödvändiga verktyg och material som behövs för att göra dem, kommer du också att behöva tålamod, konsekvens och engagemang, en del kompetens inom grundläggande sömnad och en känsla för D.I.Y. projekt.

(Kit)

Verktyg och material som behövs för

Kit finns från många webbplatser på nätet eller D.I.Y. centra som kompletta kit.

Steg 1 – Att mäta för framgång

(Andra saker du behöver)

Steg 2 – Att köpa tyget

Mäta ditt fönster exakt är viktigt, om dina ansträngningar på att göra din rullgardiner ska belönas. Bestäm hur du vill att skuggan hänga, antingen inom eller utanför monterad. Om du vill blockera allt ljus, mäta utanför fönstret trim topp till botten och sida till sida, om du vill ha en inre monterad skugga åtgärd i trim.

Steg 3 – Installera maskinvaran

Inte köpa tyg på partiskhet eftersom detta inte kommer att ge ett bra resultat när skuggan är klar. Det finns en speciellt styva tyg som kan köpas i metervara och kan torkas och du behöver inte använda sprut stärkelse för styva (förstärknings förhindrar nötning). Detta material är tillgängligt i upp till 70 inches bred och därmed undvika skrymmande sömmar som behövs för att gå tygstycken, som kan försämra funktionen hos skuggan.

Steg 4 -Trimming tyget

Om du köper oavstyvad material då måste man stelna innan den skärs som stärkelselösningen kan krympa materialet. Sprut stärkelse kan strykas i på fel sida av tyget. När du köper tyget se till att det är tätt vävt, lätt och färg snabbt.

Steg 5 – Montering av Shade

Montera konsolerna där rullgardinen kommer att hänga. Konsoler är märkta så att du kan känna igen vänster från höger. Installera kopplingsmekanismen tillsammans med sladden inuti slangen och placera slangen inom hakparenteserna. Märk slang med pennan, skär den i önskad längd med bågfil och stick in änden kontakten som medföljer satsen. Vanligtvis kit kommer med instruktioner och diagram så att det inte kommer att bli svårt att fullfölja.

För att trimma tyget, mäta bredden på aluminiumkopplingsröret, som också kommer att vara bredden hos skuggan. Mät för önskad höjd och sedan trimma tyget till ca 8 inches längre än önskad längd.

Från botten av skuggan, lim runt den tunna metallremsa (tapp) kapas till samma bredd som tyget, tryck på fel sida av materialet, vrida den över sig själv. Detta kommer att skapa en perfekt nedre kant för din skugga och göra det stadigare. Sätt skuggan på en plan yta och anbringa maskeringstejp till kanten av tyget, placeras i aluminiumröret så att maskeringstejpen kommer att hålla den stadigt på plats. Rulla upp skuggan och installera på konsolerna.

Det är dags att klappa dig själv på ryggen eftersom din tålamod och beslutsamhet har dragit igenom och du har gjort din första rullgardin.