hur man gör egna metall spis täcker

Gör metall eldstad täcker är ett bra sätt att hålla värmen från eldstaden från att komma ut i luften. Ditt värmesystem kan orsaka cirka 24.000 kubikmeter varmluft fly varje timme, och öppen spis täcker är en lösning på detta problem. Du kunde ha omslag gjort av en professionell metallarbetare, även om detta kan kosta en hel del pengar, och kommer inte att monteras på din exakta spis behov, eller så kan du försöka att göra din egen metall spis täcker följa några enkla regler.

Du kommer först att behöva skära metallen för att passa din eldstad. Använd ett skärande verktyg för att få storleken precis rätt. Du kan också köpa tri-faldig spis skärmar som kan användas för att hålla metallplåtar på plats. Du kommer att behöva flera metallbitar, plus några långa stolpar som kommer att tjäna som ram.

Steg 1 – Skär Metal för att passa

Ta din borrmaskin och göra flera små hål längs sidorna av metallplåtar. Den bästa metoden för att göra detta är att lägga plåten på en arbetsbänk, och platsen en träskiva under platsen där du vill borra hålet. Detta kommer att hålla dig från att göra alltför många bucklor i din arbetsbänk och hålla hålen plan och jämn. Du bör då ta pop riveteren, komplett med nitar, och använda dessa för att fixera metallplåtar till dina stavar. Metallen kan nitas in en cover av någon form du vill, så länge som slutprodukten passar fortfarande över den öppna spisen. Lägg till extra hål om du vill använda ett handtag på din metall spis omslag, även om det är en bra idé att göra detta från trä, eftersom det inte kommer att leda värme.

Steg 2 – Borra hål

När du har nitade dina plåtar till polerna, ta din hammare och slå in den i tyget. Detta kommer att förhindra de träffar från att orsaka bucklor i metallen. Nu försiktigt bang hammaren längs kanten på varje metallplåt, tillplattning kanterna mot polerna. Detta kommer att bidra till att hålla sidorna av metall eldstad täcker slät. När detta är gjort, kanske du vill använda en metallrengöringsmedel bara att lysa upp metallen innan fästa den.

Steg 3 – Avsluta Metal

Det finns två metoder för att fästa din metall spis lock på väggen runt din eldstad värmare. Den första metoden är att använda Velcro, fastnat på både väggen och kanterna på locket. Med ett metallock, kan problemet vara att det väger så mycket att kardborren lossnar under inverkan av tyngdkraften. En annan lösning är att göra större hål i kanterna på locket, och sedan borra flera skruvar i väggen runt eldstaden. Du kan sedan skjuta luckan på väggen vid behov, med hjälp av skruvar som krokar, med extra stora hål som fungerar som ögon. Du kan lägga till en bricka till utsidan av varje hål på för att bevara metallanslutning för längre.

Steg 4 – Montera metallhöljet