hur man gör ballastbetong

Ballastbetong ger en vacker och funktionell yta för uppfarter, trottoarer och däck. På grund av den exponerade aggregat, kommer ytan inte fläcken lika lätt som betong. En annan fördel för skönhet och fläckbeständighet är säkerhet: Aggregate betongens yta ger mer dragkraft än betong typiska slät yta.

Som att välja färg färger du behöver för att välja storlek och färg på aggregat som du vill att din färdiga projekt för att visa.

Steg 1 – Välj Aggregate

Uppfarter måste stödja mer vikt än andra program så om det är ditt projekt, kommer storleken på aggregatet faktor i ditt beslut. Ju mindre den sammanlagda, i allmänhet, desto mer vikt din betong kommer att stödja. Rådgör med din betong leverantör för förslag.

Steg 2 – Sub-Grade Förberedelse

Ta bort matjord, rötter och annat organiskt material från projektets webbplats. Lägg sten eller sand för fyllning, om det behövs, sedan klass och kompakt. Garanterar att den färdiga, kompakterade sub-bas är 3 ½ inches under det färdiga grade (den övre ytan av betongen).

Steg 3 – Bygg Form

Förhindra regnvatten från att strömma mot eller in i ditt hem. Lutning betyget 1 tum för varje 1 fot av betong så att den färdiga betongens yta kommer att leda regn borta från ditt hem.

Steg 4 – Häll Betong

Använda 2×4 stakes layout formen projektet kommer att ta. Använd din kvadrat för att säkerställa hörn är i 90 graders vinkel. Skruv 2×4 brädor till insatserna för att bilda den form du önskar. Den övre delen av formkorten kommer att vara toppen av gjutningen.

Steg 5 – behandla ytan

Se till att form följer sluttningen bort från hemmet rekommenderas ovan. Använd en 6-fot-nivå för att kontrollera eller om projektet är bredare vila en rak 2×4 över formerna då nivån ovanpå den styrelsen.

Steg 6 – Exponera Aggregate

En 2×4 ombord är 3 ½ inches tall. Du kommer att hälla betong till toppen av detta forum. Detta innebär att din betong kommer att vara 3 ½ inches tjock. Om du önskar en tjockare häll, använd en bredare styrelse att bygga dina formulär.

Häll betong i formen. Använd en rak 2×4 styrelse att skriden betong nivå genom att vila virket ovanpå former sedan flytta kortet fram och tillbaka i en sågning rörelse ena änden till den andra tills hela ytan är slät.

Spraya ytan retarder på toppen av betongen för att bromsa härdningsprocessen. Beroende på omgivningstemperatur och ytan retarder anvisningar hinna betongens yta för att bota tillräckligt för att stödja din vikt utan att förskjuta aggregatet nedan.

Var försiktig. Väntar för länge och nästa steg kommer att bli svårare.

Tvätta ytskikt av betong pasta bort med en slang (sprut inte strömma) och skurborste. Exponera endast det översta tredjedel av det sammanlagda att förhindra stenar från att rubbas. Efter aggregatet exponeras försiktigt spraya den färdiga ytan för att avlägsna eventuella kvarvarande betong film.