hur man gör Bahama fönsterluckor

Bahama fönsterluckor kombinera 2 funktioner. Inte nog med att de erbjuder skuggan av traditionella fönsterluckor, men jalusierna ger också ventilation i ett rum. De är vanligast i södra staterna. De ger också skydd i dåligt väder, vilket gör dem särskilt användbara. Du behöver bra snickeri färdigheter för att göra Bahama fönsterluckor för ditt hem.

Innan du börjar göra Bahama fönsterluckor du måste titta på de byggnormer i ditt område eftersom det förmodligen kommer att vara specifikationer du måste uppfylla. Oavsett var du är det att bli nödvändigt att slutarna passar över fönsterramen men inuti byggnadsstommen. Detta innebär att den slutna slutaren är i jämnhöjd med ytan av byggnaden.

Steg 1 – Lagligheten

Din design för Bahama jalusier är mycket viktigt. Slutaren själv passar till toppen av fönsterkarmen, fäst med gångjärn så att den kan luta ut. Inom ramen för de Bahama jalusier jalusierna är monterade. Dessa kan lutas öppen för att ge ventilation genom fönstret.

Steg 2 – Design

För ramen för luckorna ska du använda behandlat trä eller cederträ som är en tum med 2 inches eller en tum med 4 inches. Vilken du väljer beror på storleken av luckorna, större fönster kräver tjockare trä.

Steg 3 – Frame

När du har dina mätningar för Bahama jalusier kan du göra ramen. Först skär de vertikala delarna, så kallade skenor och sidostyckena, eller horisontella bitar. Som du kommer att använda tappförband att ansluta bitarna tillåter en extra en tum på varje sida för dessa. För den låga stile vid botten av ramen, använda bredare trä för att erbjuda mer stabilitet.

Steg 4 – Efterbehandling

Nu måste du klippa tapphål på rälsen. Du behöver routern, borra och instick verktyg för att göra dem. Det kommer att finnas tapphål för varje lameller som passar i Bahama fönsterluckor. Linje rälsen upp av varandra för att vara säker på de tapphål är nivå. Med detta gjort, använd sandpapper för att rengöra hörn, och skär spår och insidan toppen och botten av varje skena. Efter detta göra tappen, eller tunga, i sidostyckena till fir in i var och en av skenorna. Torr passa ram bitar tillsammans och skär lameller, med tapparna på kanterna för att passa i ramen. Dry passar dessa också.

Sand ändarna av trä och sedan använda lack på ändarna för att ge en vattentät tätning. Låt torka innan du fortsätter. Sätt lim i tapphål hos ramen och montera alla delar, inklusive spjälorna, tillsammans.

Använd hörn klämmor på varje hörn, dra och lämna på plats under natten så att lederna blir tätt. Nästa morgon förlora klämmorna. Skruva gångjärnen till toppen av Bahama aren och passa till fönsterkarmen, och se till att slutaren öppnas och stängas lätt. Använd trä och gångjärn att göra en stötta för att hålla Bahama aren öppen.