hur man blandar plast cement

Plast cement är en viktig ingrediens i alla gör-det-själv-projekt, oavsett om det runt huset eller i trädgården. Det används i många olika installationer såsom uteplatser, stiftelser, trottoarer, gångvägar, uppfarter etc. Cement är ett bindemedel, och när det blandas med sand, vatten och krossad sten det bidrar till att göra bruk och betong, som sedan används för flera projekt. Om du planerar alla hem projekt som kräver plast cement, måste du blanda det först. Tänk på att blanda cement är inte så enkelt som det låter, och det kräver lite tålamod och precision. Här är hur du kan blanda plast cement.

Förbered arbetsområdet. Eftersom plast cement torkar upp mycket snabbt, kan det sluta förstöra arbetsutrymmet. Så utspridda en plastfolie eller en presenning på att du kan arbeta vidare utan rädsla. Samla 3 huvudsakliga torra ingredienserna, nämligen ren cement, sand och krossad sten (aggregat). Håll allt du behöver till hands för att inte slösa för mycket tid under omrörning.

Steg 1 – Samla ihop Ingredienser

Påbörja det egentliga blandningen av plastcement. Använd en lång räckte trädgård spade att lägga till och blanda 3 objekt (ren cement, sand och totalt) i blandningsbehållaren eller skottkärra. Du måste dela ingredienserna i följande förhållande: 1 del cement, 2 delar sand och 3 delar aggregera. Lägg varje material i skottkärra i små mängder i stället för att lägga ihop allt. Tillsätt vatten till blandningen. Undvik att hälla i för mycket vatten i ett skott, det viktigaste är att fortsätta att lägga tillsätt lite vatten i taget. Detta är viktigt eftersom om du sätter i för mycket vatten, kommer blandningen inte fungerar. Det måste bara vara något vått, inte en pasta.

Steg 2 – Blanda ingredienserna

Fortsätt att lägga alla ingredienser i små mängder, med tanke på den kvot som anges ovan. Tillsätt vatten endast om du tycker att det är nödvändigt. Kom ihåg att det inte finns någon bestämd kvantitet för den mängd vatten som behövs, och torrare du hålla blandningen, desto bättre blir slutresultatet. Det är också viktigt att hålla omröring av blandningen kontinuerligt med spaden tills alla torra klumpar kastas över och blandningen är våt. Detta kan vara svårt och kräver en viss mängd armstyrka. Håll omrörning tills du får en kaka-smet liknande konsistens.

Steg 3 – Färdigställande

När du har rätt mängd blandas omsorgsfullt i skottkärran, använda blandningen som avsett. Kom ihåg att skottkärra kan vara ganska tung, så se till att du tar alla försiktighetsåtgärder.

Steg 4 – Lägga Mer Cement

Om du arbetar på ett stort projekt, måste du förbereda mer blandning. För ytterligare partier, måste du vara snabb. Om du lägger till ett nytt parti till den redan torkade parti, kan det leda till strukturella svagheter.