hur man bibehåller ett hem

Målning

slip~~POS=TRUNC Tips

sågning Tips

Mät-tips

Här är diverse how-to tips och förslag som du kommer att ha nytta av runt huset. De är bara några av de många handyman tips som finns i vår Show-How Sheet serien. Inuti det här dokumentet hittar du information om p ainting, s Anding, s awing, m easuring och andra m Ö vrigt ämnen.

Om du ofta besväras av penseln är på fel plats när du målar, använd en magnet på sidan av färgburk. Om du gör det håller borsten inom räckhåll hela tiden. En magnet fäster till metallen kan enkelt och ger ett ankare för metallen fläns på pensel. Borsten kan vara fast till magneten eller dras bort när som helst. Du kommer förmodligen hitta en magnethållare mycket bekvämare än att lägga penseln över toppen av burken. En borste som hela burken blir ofta färg på handtaget, då på händerna.

Placera en liten mängd färg i mitten av en skylt som papper. Placera färgburk på plattan. Plattan kommer att hålla fast burken och fånga några drippings från borsten.

Paint verkar alltid bygga upp i locket spåret på burken under varje målningsarbete. Uppbyggnaden orsakar ofta färg för att köra ner den sida av burken. Man kan eliminera detta problem genom att stansa flera hål i locket spår med en 4 eller 6-öre spik. Dessa hål tillåter färgen att rinna tillbaka in i burken varje gång det ackumuleras i locket spåret. Hålen i något sätt påverka återförslutning av burken. Locket tätningar genom tryck på sidorna av spåret, snarare än på botten.

Sätt all överbliven färg i en kvart burk och stänger till ordentligt. Använd den vanliga locket för burken om den är tillgänglig. Om den vanliga locket blir böjd eller förloras, använd plastlock från en kaffeburk, som passar väl på toppen av många quart burkar färg. Den plastlock gör en lufttät tätning för att hålla färgen i gott skick tills du använder den senare. Du kommer också att kunna se färgen på färgen.

För liten touch-up paint jobb, prova att använda ett rör stam renare. Ett rör stem renare är idealisk för att anbringa små mängder färg på plana eller ojämna ytor. Ett rör stam renare är särskilt praktiskt för att nå in i dolda hörn och spår på ojämna ytor. Bara kasta röret stammen renare när jobbet är igenom. Det finns ingen rensning!

Your.25-tums borrmaskin gör ett idealiskt verktyg för rengöring av färg rullar när färgen jobbet är gjort. Ta bort rullen och kudden från rullen handtaget och bifoga det till en färg omrörare som passar i chucken av din borrmaskin. Använd en kasserad kartong eller en tidning kantad avfall för att fånga färgen som den kastas från rullen pad av spinn borr.

Du kan göra regelbundna ark sandpapper eller smärgelduk håller längre och fungerar bättre genom att stödja dem med maskeringstejp. Bandet ger varje sandpapper blad mer kropp och hjälper till att hålla den från att riva eller skrynklas medan du arbetar. Några bitar av maskeringstejp på baksidan av en vanlig ark sandpapper kommer att lägga två till tre livstider på papperet.

Använd vanlig sandpapper för att jämna ut skarpa kanter av kristall, keramiska plattor och porslin. Linda en bit fint sandpapper runt en skrot trästycke. En kort bit av 1×2-tums timmer är en idealisk block för slipning dessa typer av skurna material. Gnugga sandpapper arket längs kanten av glaset jämnt och smidigt. Som framkant av sandpapper nöts bort, rotera pappersark på blocket för att ge en ny yta tills skivan är slut.

Slipning oregelbundna och ojämna ytor kan ibland vara ett problem. Hörn och spår kan vara mycket svåra att nå med en platt bit sandpapper. För slipning oregelbundna kanter bordsskivor och stolsben, använder en kortlek som slipkloss. Korten och sandpapper kommer att anpassa sig till konturen av ytan du slipar. Det gör en slipkloss som är ganska flexibel, men ändå ger en fast bas för att hålla sandpapper mot en krökt yta.

Använd gamla skivomslag att hålla olika kvaliteter av sandpapper. De håller sandpapper ren och överskådligt. Gammalt register omfattar också att du kan bestämma grus på papperet snabbt och enkelt, eftersom konsistens och grus visar genom hålen.

Det är viktigt att välja rätt klinga för bågfil. Välj en bågfilsblad som alltid håller minst tre tänder på ytan du sågar. Medan en grov bladet skär snabbare och håller längre, får du bättre resultat när minst tre tänder vidrör ytan hela tiden. Du kan undvika ojämna kanter vid skärning armerad kabel genom att linda kabeln med vanliga eltejp innan du börjar såga.

Ta bort tejpen och du kommer att hitta en jämn, ren kant som glider lätt in annan utrustning utan arkivering. Du kan undvika ojämna kanter på sågade ledningen genom att köra en kort längd av plugg i ledningen innan du skär den. Du kan också använda en kort längd av pluggen som stöd vid sågning någon ihålig metallrör med en bågfil. Pluggen är särskilt användbart när du gör sneda eller oregelbundna nedskärningar i ihåliga rör.

Att hitta mitten av en cirkel är ibland nödvändig för olika arbeten runt huset. Följ dessa steg för att göra det enkelt.

Rita en rak linje tvärs över cirkeln i toppen från Y till Z. Rita detta på något ställe i den övre delen av cirkeln. Nu använder en vinkelhake att rita en kvadrat inom cirkeln. Använd Y och Z linje för att skapa den fyrkantiga. När torget dras inom cirkeln, rita linjer diagonalt från ett hörn av torget till en annan. Den exakta mitten av cirkeln är alltid vid den punkt där dessa två diagonala linjer korsar varandra.

Du kanske också vill hitta den exakta mitten av en linje är det enklaste och snabbaste sättet. Ett enkelt sätt är att använda en kompass för att rita en båge vid någon punkt mellan de två ändarna av linjen. Ställ i slutet av kompassen i ena änden av linjen och rita en båge vid någon punkt längre än till mitten. Flytta kompassen till den motsatta änden av linjen och rita en båge från den punkten med kompassen vid exakt samma inställning. rita nu en rak linje från de punkter där de två bågarna korsar upptill till den punkt där bågarna korsar längst ned. I mitten av linjen är på exakt punkt där denna linje korsar den linje du mäter.

Ett av de enklaste sätten att hitta det exakta avståndet mellan centra för dubbar är att mäta från ytterkanten på en tapp på insidan kanten av angränsande stud. Figuren visar hur man mäter röret vid kapning ersättnings stycken för reparationsarbeten. tillåter alltid tillräckligt ytterligare rör som skall skruvas in i rörkopplingen. Med andra ord, mäta avståndet från montering på montering, därefter möjliggöra about.75-inches på varje ände som skall införas i de rördelar.

En krita linje är oftast det snabbaste och mest effektiva sättet att dra en lång, rak linje. Sträck krita linje mellan de två punkterna och kläm fast mot arbetsytan. Krita linje markerar den exakta platsen på ytan enkelt, snabbt och exakt.

Diverse Tips

För att minska uppdelningen när man kör spikar nära slutet av styrelsen, trubbig spiken något innan du kör den in i skogen. Detta avtrubbning gör spiken sprida trä istället för att dela upp det.

Använd värmen från en propanbrännare för att hjälpa till att lossa envis nötter. Koncentrera värmen från brännaren på muttern i stället för på änden av bulten. Värmen expanderar muttern något, vilket gör det lättare att bryta sig loss.

En liten engångsbehållare är ett praktiskt verktyg för små lödning jobb. Lite vatten i botten av koppen hjälper till att hålla koppen på plats. Det förhindrar också i botten av koppen från smältning. Skurna slitsar i sidorna av koppen för att hjälpa till att hålla trådar eller andra små material i läge medan du löda dem. Koppen fångar också drippings från lödning.

Keramik eller emaljerade grytlappar bidra till att förhindra flamman från en propanbrännare sprids och orsakar värmeskador. Vätning omgivningarna kan också hjälpa. Keramik eller emaljerade grytlappar hjälper också hålla värmen vid den önskade punkten, vilket gör facklan arbeta mer effektivt. När du använder en stjärna borr, håll den med en kombination tång skiftnyckel. Om du gör det absorberar en del av chocken, vilket minskar sting och trötthet i handen.