hur du gör din egen sol poolskydd

En sol poolskydd är ett energieffektivt och billigt sätt att värma din pool. En sol poolskydd fungerar genom att utnyttja solstrålar och värmen från solen naturligt värma din pool. Samt, sol täcker hålla din pool renare genom att blockera smuts och skräp från att komma in pool och förhindra att vatten avdunstning också. Du kan göra en sol pool täcka själv genom att följa dessa få enkla steg.

Det första steget är att ta mätningar av din pool. Mät längden på poolen och tillsätt 6 inches till mätningen för PVC. Därefter mäta bredden av poolen för storleken på tarp.

Steg 1 – Mät din pool

Nästa steg är att klippa din PVC-rör som behövs så att när PVC-rör är ansluten, kommer du att ha en körning av PVC samma längd som ditt uppmätta avstånd. Du kommer att behöva två körningar av PVC-rör, en för varje sida av poolen. De ytterligare 6 inches gör det möjligt för PVC-röret att vila på utsidan av poolen, hålla poolen locket från att sjunka in i poolen.

Steg 1 – Skär PVC

Därefter måste du ansluta de olika delarna av PVC-röret för att skapa en lång sammanhängande rör för varje sida av poolen. Torr passa PVC-röret tillsammans och lägga röret över poolen för att validera din längd. Var noga med att testa båda bitar av röret.

Steg 2 – Anslut PVC Pipe

Nu när du vet dina mätningar är korrekta och din PVC skärs till rätt längd, kan du täta anslutningar PVC. Dra isär PVC vid varje anslutning och sedan använda röret lim på båda sidor av PVC och anslut röret. Låt röret tid att ställa så limmet kan ordentligt torr och säkra PVC beslag.

Steg 3 – Anslut PVC

Sedan behöver du ansluta presenning till PVC. Om du tarp inte har genomföringen hål i varje ände, kan du använda sax för att skapa ett hål i presenning i 1 fot intervaller. Lägg ena änden av tarp över en körning av PVC-rör och säkra den till PVC med hjälp av vattentäta strängen. Knyt snöret genom varje hål och runt PVC-röret tills tarp är tätt fäst vid PVC. Nästa, du vill upprepa samma steg för den motsatta änden av tarp. Du kan behöva skära en del av tarp, beroende på storleken på din pool. Se till att presenning stämmer överens med bredden mätning av poolen.

Steg 4 – Anslut Tarp

Nu kan du använda locket din pool. Helt enkelt placera en av PVC löper på vardera sidan av poolen. När du vill bada, kan du rulla upp locket mellan de två PVC-körningar och lagra.

Steg 5 – Sätt på Cover