hur du gör din egen skorstensröret

Gör din egen skorstensröret behövs för att ge ett avgassystem till spisen eller brandrök. Ställa in en vedspis som ett sätt att värma ditt hem är något som de flesta människor utforskar och gör nu. Särskilt eftersom de naturliga gas- och oljepriserna stiger nuförtiden. Å andra sidan, måste ordentlig vård beaktas vid monteringen av skorstensröret för vedspis. Det ska vara ordentligt gjort så att rök och eld inte går utöver spisen och säker för hela hemmet.

Ställ din vedspis i ett rekommenderade avståndet från väggen. Åtta inches upp till 36 inches är det rekommenderade avståndet, beroende på spisen tillverkarens anvisningar.

Steg 1 – Förbered vedspis

Ungefärlig den riktning som du kommer att behöva passera från kaminen mot öppningen avgaserna. Du måste bestämma första innan du köper något skorsten rören så att du identifierar vilken typ och hur många ledningar bör du ha.

Steg 2 – Lägg ut din skorsten Pipes

Börja om din skorsten rör. Börja med att bygga avgas hålet sedan arbeta dig nedåt. Lägga ner en droppe av murbruk täta i hålet. Ta det primära röret sedan driva det i avgaserna. Sedan, med hjälp av raka rör och flex rör, har vägen nedåt spisen.

Steg 3 – Gör rökrör

Lägg din kamin på ett sätt som du kan inkludera så lite böjar i skorstensröret som möjligt. Skorstensröret måste avstigning din spis, gå in i skorstenen sedan klättra skorstenen med några kurvor för att låta röken avsluta ditt hus. För att slutföra detta, köpa så många gemensamma eller armbåge rör behövs.

Steg 4 – begäran om granskning

Gör en tätning med ditt rensröret. Sätt en droppe av murbruk täta inom avgas hålet. Sätt rengörings rör i avgashålet. Då kommer murbruk har en rök-bevis och positiv tätning

Montera skorstensröret som lämnar kaminen en armbåge som styr röken till den isolerade dubbelvägg rör eller skorstensröret. Applicera ett par silikon täta mot skarven sedan säkra den mer med rostfria skruvar. Säkerställa att det gemensamma slut är beläget på skorstenen rörets botten.

Sätt i den manliga änden av den flexibla rostfria stålrör i leden. Detta rör måste vara åtminstone 5 fot långa för att sträcka sig till och på toppen av rökkanalen inuti skorstenen. Den krusade eller hanände behöver rikta nedåt.

Fäst flera rörlängder som krävs enligt ovan den flexibla stålskorstensröret. Notera att dessa rörsektioner med hjälp av manliga skarvarna. Förläng skorstensröret åtminstone två till 3 meters avstånd från taket.

När din skorsten rören redo och gjort. Nu kan du ringa din lokala brandkåren och begära en inspektion. Det är nödvändigt eftersom att göra din egen skorstensröret ska komma överens med de lokala brand kod regler och säkerhetsnormer. På detta sätt, kommer olyckor undvikas.