hur du gör din egen projektorduk

En projektor skärmen är en grundläggande utrustning som i princip består av en slät yta, och tillsammans med en videoprojektor, det fyller en funktion som liknar en biograf eftersom bilden projiceras på skärmen framför en publik . Projektor skärmar kan vara permanent, såsom de i biografer, eller halvpermanent som de som används i konferensrum.

Det genomsnittliga priset för en videoprojektor är ca $ 1000 och folk inte gillar att komma in ytterligare kostnader genom att köpa en projektor skärm för ett pris som varierar mellan $ 500 och $ 1500. När det inte finns några projektorskärmar, är vita väggar används ofta som en skärm, men texturen av väggen kan leda till att bilden för att förlora kvalitet. I sådana fall, att låta den projicerade bilden behålla sin goda kvalitet, är den bästa lösningen för att göra din egen projektor skärm.

Var man får tag Projector Screen Supplies

Du kommer antagligen att besöka tre olika typer av butiker för att få dina leveranser: En kamera leverans butik, ett hem förbättring butik och ett tyg butik. De material som anges ovan är tillräckligt för att skapa en 100-tums 16: 9-skärm.

Steg 1: Skär poppel styrelser

Ta två poppel brädor och skär dem till 55,25 inches och de återstående två till 93,5 inches. Därefter skär kanterna på 45 grader med en trä-såg och en 45-graders triangel.

Steg 2: Cutting Black Velveteen

Skär den svarta velveteen i fyra 6,5-tums bitar. Använd två stycken för sidorna av ramen och de andra två i toppen och botten av skärmens ram.

Steg 3: Gå med i styrelser och Velveteen

Sätta velveteen remsorna på en bricka eller ett linoleumgolv och sedan placera de respektive bitar av ramen på dem. Linda brädorna med sammets och häfta dem så att det kommer att finnas 2 inches av oinslagna trä kvar som ett gap mellan delarna av ramen.

Steg 4: Trimning av Velveteen

Skär sammetsprydligt för att passa vinkeln i kanterna.

Steg 5: Gå med i Konsoler till styrelserna

Steg 6: Lägga Seamless papper på ram

Kantra de inslagna poppel brädor i en rektangel och bifoga en L-fästet varje hörn med sex flathead träskruvar.

Ta den sömlösa papper, rulla ut och lägga den på ramen. Häftklammer en ände av papperets 55-tums sidor till ett hörn av den oinslagna trä och sedan häfta det längs ramen. Fäst en stapelvara varje 9 tum och slutligen skära prydligt den sömlösa papper från rullen och häfta det ordentligt på plats.

Nu när allt är klart, har du en 100 tums diagonal 16: 9 projektor skärm som du är stolt nog att säga att du gjorde det själv. Nu kan du hänga den på väggen, slå på videoprojektor, släcka lamporna och njuta av filmen!