hur du gör din egen cross-cut släde

En cross-cut släde är en anordning som kan användas i träbearbetning att flytta din trä mot och bort från bladen av en såg. Cross-cut släde är konstruerad för att kunna röra sig längs ett bord i en stadig linje, och du måste se till att du har det i en nivå linje. Dessa träbearbetningsverktyg säljs av många företag, men dessa är mycket dyra, och du kan ha en bättre lösning för att göra din egen cross-cut släde. Detta kommer att kosta dig mindre och du bör kunna göra det till dina egna specifikationer.

Ta dina längder av trä, och noggrant mäta det område där du vill släde att gå. Mät träet så att du vet hur mycket du behöver. Du kan använda ett antal olika typer av trä, såsom MDF, plywood eller balsaträ, beroende på vad som är billigare i ditt område. Du bör kunna hantera detta lätt. Skär trä till rätt längd, och lägg det på en plan yta.

Steg 1 – Förbered Wood

Ta några Dado räls och skär ut basen. Du måste jämföra detta med bar, så att du har bara ett par centimeter av basen som inte omfattas av dado järnväg. Detta kommer att hålla hjulen på ditt kors skuren släde. Lägga två små längder av dado rail plant på ytan av dado, så att hjulen glida upp och ner. Placera kortet över kanten av skenan.

Steg 2 – Tillsätt Dado

Ta dina fyra hjul, och placera dessa på hörnen av styrelsen. Styrelsen ska rullas upp och ned, så att du kan skruva in hjulen. Dessa hjul ska vara något att hänga över kanten på bordet, så att du kan rulla hjulen längs dado järnväg, och kanterna kommer att hållas vid kanten av skenan. Detta kommer att säkerställa att maskinen rör sig jämnt medan sågen används. Kör hjulen längs flera gånger järnvägs i syfte att säkerställa att det inte finns några problem med rörelsen, som endast en provkörning kan misslyckas med att upptäcka.

Steg 3 – Tillsätt hjul

Ta dina Dado räls och skruva dem på plats på den plats där du vill att korsskurna släde att gå. Håll denna på plats medan du skruva ner, så att det inte rör sig runt alltför mycket. Du bör placera din cross-cut släde på ena sidan av dado, och rulla upp och ner. Ta din släde, och placera en bit av reserv trä på toppen av släden, så att det är överhängande att det vetter mot bladet. Starta klingan, och flytta släden långsamt mot bladet på släden. Du kan sedan klippa virket för att säkerställa att den är trimmad som du önskar.

Steg 4 – Installera Sled