hur att lappa hål i en popcorn tak

Reparera en popcorn tak kan vara knepigt. Den texture material tenderar att falla bort när den vidrörs eller borstas. Färg eller struktur kan vara svårt att matcha. Dessutom måste du avgöra om ditt tak innehåller asbest. Om du är osäker, ring en licensierad asbest reningsutrustning företag. Du bör ha skyddsglasögon och eventuellt en filtermask.

Placera droppe trasor eller papper, och mask runt taket. För små hål, kan du blanda färg med icke-klumpande kattsand och sprida det över hålet. Krossa upp kattsand först så att bitarna är ungefär samma storlek som de tak textur bitar.

Steg 1 – redo på rummet

Mycket små hål, såsom de lämnade efter takkrok avlägsnas, kan fyllas med en liten spackel och textureras med en spackel. Skrapa bort en del av popcorn taket runt skadan. Skrapa så mycket som behövs för att se till att ingen fukt finns kvar i den texture material. Sand och prime området.

Steg 2 – Spray plåstret

Det finns produkter som finns i sprayburkar för att lappa hål i popcorn tak. Spraya över hålet tills den matchar den ursprungliga taket. Inte besprutnings, det kan orsaka slapp. Sprutade materialet kan platta om du måla över den.

Steg 3 – Sprid nytt tak Material

Du kan köpa bra, medium eller grov kvalitet aggregat beroende på vilken matchar bitarna i taket. Blanda den sammanlagda med taket färg för att få en tjock material. Prova på en reserv styrelse eller del av gips om du vill vara säker på att det ser rätt. Sprid den över hålet med en vals. Kant kan vara nödvändig om plåstret är nära väggen.

Steg 4 – Paint

Om lappade området inte ser bra ut, kan det hjälpa att rulla över det igen utan att lägga mer mix till rullen. Kavla ut varje mönster i plåstret. När det är torrt, kan du lägga till ytterligare ett lager om det inte ser tillräckligt tjock. Var noga med att inte använda för mycket, en överskottstexturerat material kan dra bort taket. Använd vatten, trasor och svampar för att rengöra någon överskottsmaterial.

Om popcorn taket målades, åter måla den för att matcha den ursprungliga färgen. Om det finns vattenskador, har läckan som skall fastställas och alla skadade trä, gips eller annat material i taket måste bytas ut. När jobbet är klart, ska taket vara så gott som ny i många år framöver.