hur att lappa en läckande PEX-kontakt

Att reparera en PEX-kontakt är något som du kan göra på egen hand. PEX är en förkortning för tvärbunden polyeten. PEX användes först på 30-talet. Som namnet antyder, är det en typ av polyeten som har tvärbindningar. Den används främst för värmesystem, isolering och vattenledningar. En fördel med att använda tvärbunden polyeten är att den är resistent mot frysning. Det är också flexibel, så att du kan böja den om du måste. De är billigare att köpa och installera. Den beräknade livslängden för PEX är cirka 200 år, så att du vet att detta är ett starkt material. De kan pågå under en ganska lång tid om du inte använder dem i områden som utsätts för solljus, eftersom detta skulle göra dem försämra snabbare. Om de placeras i en solbelyst område för ännu så lite som 30 dagar, kommer de att börja få spröda och förstöras. Medan PEX är ett starkt material, det finns tillfällen när du stöter på problem med det och vanligt problem är att bryta PEX kontakter. Kontakterna skapas utan användning av lod eller kemikalier, så även om du placerar dem i tätt, kan du se dem läcka eller faller isär. Det finns speciella verktyg som du kan behöva för att reparera kontakterna, men bör du hyra dem i stället för inköp eftersom du bara kommer att använda dem för detta ändamål.

Hitta den PEX röret som har ett problem med kontakterna. Ta bort dessa och förbereda de nya som kommer in i.

Steg 1: Ta bort de brutna PEX-kontakter

Placera ringen på en ände av ett rör och en krusnings stil adapter i en ände av den andra. Crimp bör vara i mitten av det ribbade partiet av adaptern. Sätta käftar PEX krimpverktyget ovanpå ringen och föra de två handtagen tillsammans. Gör detta till röret på den andra sidan av adaptern.

Steg 2: Placera i Copper Crimp ring

Ta go / no-go mätare och titta på både anslutningen. För att vara säker på att du har en god anslutning, bör gå platsen passar perfekt runt ringarna och no-go platsen bör inte.

Steg 3: Kontrollera anslutningarna

Använd PEX 3-del beslag för att göra detta. Mässings Muttern ska träs på den del som vetter mot rörets ände.

Steg 4: Skapa Kompressionsanslutningar

Ta PEX-rör cutter och gör ett rent snitt på det. Sätta i stödhylsan på detta slutet så att röret inte kollapsar.

Steg 5: Avsluta Push-Fit anslutning

Du måste också expansions anslutningar för att avsluta denna reparation. Detta görs genom att använda expanderhjälpmedel och PEX tubings. behövs expansionsfog att säkerställa samma diametrar alla hela.

Steg 6: Expansions Anslutningar