hur att lägga gummigolvplattor

Gummi golvplattor har länge använts på grund av sin hållbarhet och buller absorption egenskaper. Många husägare nu använder gummigolvplattor i området som hemmagym, badrum och barn lekrum. Gummigolv är tillverkad av återvunnet gummi, vilket gör det en grön val för hemmet. Dessa plattor pågå i årtionden och är lätta att rengöra. Om dessa typer av plattor är en enkel process, eftersom de kompletterar varandra och kräver inte ett bindemedel. De är också lätt att skära och vissa system kräver ingen skärning alls.

Sopa eller dammsug golvet där plattorna ska läggas. Det ska inte ha någon damm, olja eller skräp på det när du börjar lägga plattor.

Steg 1 – Rengör golvet

Använd en krita linje att göra en linje 2 fot från väggen. Sedan gör en annan kritlinje 2 fot ut från väggen intill den. Du har nu två linjer som skär varandra i 90 graders vinkel.

Steg 2 – Förbered riktlinjerna

Använd detta nät för att börja lägga plattor. Förregling brickorna som du lägger dem. På utsidan av rummet närmast väggarna kommer att läggas sist. Fortsätt lägga plattor och förregling dem tills du har täckt hela golvet utom omkretsen.

Steg 3 – Lägg plattorna

När rummet är täckt, kommer du att passa brickor i omkretsen av rummet. Lägg plattorna och skär dem som behövs för att passa in i utrymmet med hjälp av brukskniv och rak kant. Du bör inte butt plattorna upp för nära väggen. Tillverkarna rekommenderar att du lämnar en lucka som är lika med tjockleken på plattorna. Golvet behöver denna extra utrymme så att den kan växa efter behov.

Steg 4 – Lägg Edge Tiles

Dessa plattor är inte avsedda att användas med häftmassa. Det gör dem lätta att ta bort eller byta ut om man skadas. Om det är nödvändigt att säkra dem i golvet, använd matta tejp som är dubbelsidigt under brickor runt kanten av rummet för att minimera rörelse. Använd inte lim eller klister eftersom plattorna behöver dra ihop sig och expandera och är sammankopplade.

andra tips

Det finns kit som finns som inte kräver någon kapning. De har plattor avsedda att placeras i hörnet av rummet och göra en kant runt omkretsen. Därefter genomförs regelbundna plattor som i mitten för att slutföra golvet. Vid beställning denna typ av kit, bör noggranna mätningar av rummet tas, och rummet bör vara relativt rak med inga väggar ur läge.

Gummi golvplattor kan vara en funktionell och attraktiv del av hemmet. De är ett populärt val, särskilt i moderna hem. De finns i olika färger och stilar och kan göras till intressanta mönster. Den enkla installationen gör dem till ett perfekt gör-det-själv-projekt.